Home » Binnenkort in het theater

Binnenkort in het theater

OdiaspeeltGeheugenvanWaterwebdef.jpg

Toneelvereniging ODIA speelt 'Het geheugen van water' van Shelagh Stephenson

Regie: Marjan Pankow

Data: 9 t/m 12 november 2017

Locatie: Theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur (do, vr, za-avond) & 14:30 uur (zo-middag)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Het geheugen van water drijft op taal. Drie zussen zijn bijeengekomen in het ouderlijk huis, aan de vooravond van hun moeders begrafenis. Marie draagt een geheim met zich mee.

Rond moeders bed bevechten de dochters hun eigen plek in de familieherinneringen. Ze willen gezien worden en erkend om wie ze zijn of denken te zijn maar strijden met verwachtingen en spoken uit het verleden.

Stephenson spint een web van vele lange draden. Geen suggestie blijft zonder toelichting, geen grap zonder uitleg, geen geheim verborgen. Het geheugen van water draait om herkenbaarheid van emoties rondom familiebanden.

Mimicri-DesmeerlapJPEG.jpg

Theatergroep Mimicri  speelt 'De smeerlap' van Pierre Chestnot

Regie: Marja Trumpi

Data: 10 en 11 november 2017

Locatie: Theater de Warenar, Wassenaar

Aanvang: 20:15 uur

reserveren: www.mimicri.nl

 

Frans van der Meulen is een versierder en een leugenaar. Hij manipuleert zijn ex, zijn vrouw en zijn maîtresse. Dat gaat goed, tot de dag dat de vrouwen gaan samenzweren...

Venster-EenzwartePool.jpg

Toneelgroep Venster speelt 'Een zwarte pool' van Karst Woudstra

Regie: Koos Schinkel

Data: 16 t/m 19 november 2017

Locatie: Theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur (do, vr, za-avond) & 14:15 uur (zo-middag)

reserveren: www.hoenu.nl

 

De banken, de stoelen en de lampen in de huiskamer getuigen van een dure designsmaak. Een zwarte Pool speelt in de Amsterdamse grachtengordel. De Berlijnse muur is gevallen. Het Westen is bang voor een niet aflatende stroom van immigranten uit het Oostblok. Een jeugdvriend komt met zijn vrouw op bezoek voor een etentje. De twee echtparen zijn rond de veertig en erg ongelukkig. Er is een jonge Poolse student in huis. Zijn aanwezigheid heeft een merkwaardig dwingend karakter. Een zwarte Pool is een tragi-komedie en gaat over de pijn van het bestaan.

Een zwarte Pool ging in 1992 in Den Haag in première bij het Nationale Toneel. De kop boven de recensie in de Volkskrant was overweldigend. Een zwarte Pool is, het kan niet voorzichtiger worden geformuleerd, het beste nieuwe Nederlandse stuk sinds jaren’, schreef de recensent. Een zwarte Pool is bekroond met de Albert van Dalsumprijs.

Meeuw_flyer.jpg

Toneelgroep Facet speelt 'De Meeuw' van Anton Tsjechov

Regie: Marian Pankow

Data: 23 t/m 26 november 2017

Locatie: Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur (do, vr, za-avond) & 14:15 uur (zo-middag)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Nina! Morgen is het zo ver. Ben je zenuwachtig? Ik niet hoor! Het wordt vast prachtig. Ze zullen er allemaal zijn, mijn oom en Masja en de dokter. En mijn moeder natuurlijk. Ze heeft haar vriend meegenomen. Vreemde vogel. Zegt bijna niets, zit alleen een beetje interessant voor zich uit te staren. Trek je van die twee maar niks aan. Zij begrijpen toch niet wat wij willen maken, stelletje fossielen. Ik heb een hele mooie plek gevonden voor ons stuk, vlakbij het meer. Alles komt daar bij elkaar. Oh Nina, ik weet het zeker. Nu gaat het voor ons allemaal beginnen. Eindelijk. Liefs, Kostja.

p.s. Zul je niet te laat komen? Zeg maar tegen je vader dat het heel belangrijk is.

Voorburg-PrettigeFeestdagen.jpg

Theatergroep Voorburg speelt 'Prettige feestdagen' van alan Ayckbourn

Regie: Elzo Niemeijer

Data: 17/18/24/26 november, 8/9/10/15/16 december 2017

Locatie: AMCO-Theater, Voorburg

Aanvang: 20:15 uur & 14:15 uur (26-11, 10-12)

reserveren: www.theatergroepvoorburg.nl

 

Kerst: de dagen waarin persoonlijke beperkingen en sociale spanningen overgoten met alcohol als in een snelkookpan worden gaargesmoord.
In het huis van workaholic Robert en zijn naar liefde hunkerende Belinda komt een bont gezelschap samen. De tirannieke oom Harko op zijn hometrainer; de kinderloze dokter Bernard met zijn poppenkast en zijn zuipende vrouw; de onhandige Eddie met zijn hoogzwangere broedmachine; en de eeuwig vrijgezelle frigide zus van de gastvrouw: Maria. Wanneer Maria dit jaar voorzichtig een man meebrengt, de knappe jonge schrijver Paul Matser, wordt de druk gevaarlijk hoog opgevoerd. En dit jaar is het niet alleen de kerstkalkoen die daardoor jammerlijk wordt verminkt. In Prettige Feestdagen komen lachwekkende, verschrikkelijke en vaak herkenbare familieperikelen rond Kerst in razend tempo voorbij vliegen. Waarschijnlijk herkent u in de personages alle opmerkelijke types uit uw eigen familie terug en misschien zelfs wel uzelf…

VrijTheater-HetProces.jpg

Vrij Theater speelt 'Het proces' van Joeri Vos

Regie: Helene Oostdijk

Data: 1/2/8/9/10/15/16/17 december 2017

Locatie: Vrij Theater, Noordwal 484, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur  & 14:15 uur (zo-middagen)

reserveren: www.hoenu.nl

 

tKofschip-Petrov.jpg

Theatergroep 't Kofschip speelt 'Petrov' van Erik Jobben

Regie: Egon van Enk

Data: 8, 9, 10, 15, 16 en 17 december 2017

Locatie: Theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur (vr, za-avonden) & 14:15 uur (zo-middagen)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Deze tragikomedie is ooit geschreven voor cabaretgroep Niet Schieten en is in 1999/2000 alleen door hen uitgevoerd. Petrov, de lelijkste man van Rusland, hangt dagelijks rond op het station van Tsaartsaarderin om de treinen uit te zwaaien. Niemand zwaait ooit terug. Tot december 1927, de aanloop naar kerst. Een jonge vrouw lijkt vanuit de trein naar hem te wuiven. Hij wordt hopeloos verliefd en besluit op zoek te gaan naar zijn grote liefde Kalinka. Dit wordt een anderhalf uur durende reis vol bizarre ontmoetingen die zijn climax bereikt in een verrassend slot. 't Kofschip herleeft oude tijden met een krankzinnige voorstelling: totaaltheater met zang van het Rijswijks strijdkoor ondersteund door live muziek. Het intieme Theater de Kunsthut wordt op een bijzondere manier gebruikt door de vaste spelersgroep van 't Kofschip, bijgestaan door twee gastspelers.

Voorburg-Vreemdstel.jpg

Theatergroep Voorburg speelt 'Een vreemd stel' van Neil Simon

Regie: Ruud Klootwijk

Data: 16/17 februari, 10/11/16/18/24 maart 2018

Locatie: AMCO-Theater, Voorburg

Aanvang: 20:15 uur & 14:15 uur (11/18-03)

reserveren: www.theatergroepvoorburg.nl

 

Sinds haar recente scheiding woont tv-verslaggeefster Suzanne alleen in haar appartement, waar ze de boel naar hartenlust laat verslonzen.
Als de echtgenoot van haar vriendin Floortje een streep onder hun huwelijk zet, nodigt Suzanne haar uit om bij haar in te trekken. Maar terwijl Suus een relaxte, nonchalante sloddervos is, is Floor daarentegen een neurotische, hypochondrische, van orde en netheid bezeten pietlut. De twee tegenpolen vormen een onwaarschijnlijk stel, waarbinnen de spanningen vaak hoog oplopen en een escalatie onvermijdelijk is.
Een heerlijke komedie van Neil Simon, in een regie van Ruud Klootwijk.