Home » Binnenkort in het theater

Binnenkort in het theater

Theatergroep Voorburg speelt 'Een vreemd stel' van Neil Simon

Regie: Ruud Klootwijk

Data: 16/17 februari, 10/11/16/18/24 maart 2018

Locatie: AMCO-Theater, Voorburg

Aanvang: 20:15 uur & 14:15 uur (11/18-03)

reserveren: www.theatergroepvoorburg.nl

 

Sinds haar recente scheiding woont tv-verslaggeefster Suzanne alleen in haar appartement, waar ze de boel naar hartenlust laat verslonzen.
Als de echtgenoot van haar vriendin Floortje een streep onder hun huwelijk zet, nodigt Suzanne haar uit om bij haar in te trekken. Maar terwijl Suus een relaxte, nonchalante sloddervos is, is Floor daarentegen een neurotische, hypochondrische, van orde en netheid bezeten pietlut. De twee tegenpolen vormen een onwaarschijnlijk stel, waarbinnen de spanningen vaak hoog oplopen en een escalatie onvermijdelijk is.
Een heerlijke komedie van Neil Simon, in een regie van Ruud Klootwijk. 

Studio Dagny speelt 'Het licht in de ogen' van Ger Thijs

Regie: Mia Meester

Data: 22/23/24/25 februari 2018

Locatie: Vrij Theater, Noordwal 484, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur & 14:30 uur (25-02)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Ger Thijs noemt zijn stuk 'Het licht in de ogen' een komediantenkomedie. Maar het is meer, universeler. Het is een haarscherpe analyse van gedrag en omgang in de toneelwereld. Van jaloezie, ijdelheid, van dodelijke complimenten en genadeloos dédain. Maar ook is het een portret van een echtpaar dat na een actief toneelleven plots tot elkaar veroordeeld is. Het licht in de ogen waar hij verliefd op werd en het licht in de ogen wat zij elkaar niet lijken te gunnen. Is deze tragikomedie een droom, een déjavu of is het de realiteit?

Vrij Theater speelt 'Derf' van Sophie Kassies

Regie: Sylvia Weening

Data: 9/10/16/17/18/23/24/25 maart 2018

Locatie: Vrij Theater, Noordwal 484, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur & 14:30 uur (18/25-03)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Een stokoude moeder, een volwassen zoon. Zij was ooit balletdanseres. Hij studeerde bedrijfskunde. Zij gelooft in overgave, Tolstoj, liefde, zweet. Hij is allergisch voor valse pathetiek. Voor haar was hij de vaandeldrager van haar dromen. Hij voelt zich alleen maar beklemd.
Nu ze sterft zet ze nog één keer alles op alles om tot zijn wezen door te dringen. Hij probeert haar eindelijk van zich af te schudden.

Toneelgroep Randstad speelt 'De laatste show' 

Regie: Maaike Wijngaarden

Data: 5/6/7/8 april 2018

Locatie: Randstad Theater, Lange Lombardstraat 38, Den Haag

Aanvang: 20:00 uur & 15:00 uur (08-04)

reserveren: reserverenrandstad@gmail.com

 

Sander Steenhuis presenteert al sinds jaar en dag Nederlands meest succesvolle talksho 'De laatste show'. Samen met beste vriend John bereikt de zelfgekroonde koning van tv-land ongekende hoogten met het programma. Tot vandaag. Reputaties worden gebroken en carrières worden gemaakt, met Sander als onaantastbaar middelpunt. Over het buitensporige wereldje van de media, amusement en politiek. Over bruisende ambities. Over de drang om te overleven.

Toneelgroep Inter Nos speelt 'Zusters in zaken' van Ton Davids

Regie: Guus Vervaart

Data: 20/21/22 april 2018

Locatie: Grote zaal Haags Popcentrum, Den Haag

Aanvang: 20:00 uur & 14:00 uur (22-04)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Het klooster van moeder overste en de zusters Agaath, Clara en Francisca is in grote geldnood. Het ziet er zelfs naar uit dat binnen enkele maanden het klooster failliet zal gaan. Aartsbisschop Siemelink, die ieder jaar een weekje in het klooster komt uitrusten, is dan ook van plan het klooster te verkopen. Er zijn zelfs plannen om van het klooster een casino te maken en de zusters elders te plaatsen. De biechtvader en vriend van de zusters, pastor Breukelmans, kan tegen deze snode plannen niks inbrengen. Dan verschijnt plotseling Guus Jongeneel, oftewel meneer BIL van building investments limitted. Een vrolijke en kordate man die grootse plannen heeft met het klooster. Zijn plannen vinden snel weerklank bij zuster Francisca. Als dan ook nog Rianne het klooster in vlucht gaat alles heel snel; hilarische momenten wisselen elkaar in rap tempo af. Hoe zal het dit klooster vergaan? Kom dat zelf bekijken!