Home » Binnenkort in het theater

Binnenkort in het theater

Toneellab-Oneflewoverthecuckoosnest.jpg

Toneellab speelt 'One flew over the cuckoo's nest' van Ken Kesey

Regie: Pierre van Oosten

Data: 3 t/m 7 oktober 2017

Locatie: Drangstudio, Schelpkade 45, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur

reserveren: www.hoenu.nl

 

McMurphy, een zware jongen, doet of hij gek is om zijn straf in de gevangenis te ontlopen. Hij rekent op een makkelijk leventje in een inrichting. Dat pakt anders uit dan hij had verwacht. Hij maakt kennis met de ijzige hoofdzuster Ratched die haar afdeling als een vesting van discipline beheert. Hij probeert om de macht van hoofdzuster Ratched te breken. Het resultaat is dat de inrichting verandert in een kolkende massa van feest, woede en overleven.

Spelegast-Af.jpg

Spelegast speelt 'Af!' van John Chapman

Regie: Marian Pankow

Data: 20 t/m 22 oktober 2017

Locatie: Theater de Vaillant, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur, 14:30 uur (22-10)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Het is een komedie. Het lijkt soms op een Franse klucht. Het zou een Griekse tragedie kunnen worden. Het vermomt zich als een Shakespeare. Het onthult een bizar huwelijksdrama. Alle codes overboord: het is af!

Met deze voorstelling sluit Spelegast letterlijk af. De laatste voorstelling die deze groep ooit zal spelen en hopelijk bent u daarbij. Wegens een teruglopend ledenaantal heeft Spelegast, met pijn in het hart, moeten beslissen er na deze voorstelling een punt achter te zetten. Samen met oud-leden is daarom deze voorstelling gemaakt, om vlammend 'af' te gaan.

Durf-Daten.png

DURF speelt 'D@ten' van Pierre van Oosten

Regie: Pierre van Oosten

Data: 26 t/m 29 oktober 2017

Locatie: 't Drieluik, Kepplerstraat 59, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur (26, 27-10), 14:30 & 20:30 uur (28-10) en 14:30 uur (29-10)

reserveren: www.hoenu.nl

 

'Daten (of dating) is een aan het Engels ontleende term die verwijst naar het hebben of maken van afspraakjes met een kandidaat-partner. De essentie van daten is dat twee personen die elkaar nog niet of nauwelijks kennen, tijdens de date nader tot elkaar komen. Een eigentijds stuk, geschreven en geregisseerd door Pierre van Oosten in samenwerking met toneelgroep DURF.

Metmesenvork.jpg

Toneelgroep Voorschoten speelt 'Met mes en vork' van Alan Ayckbourn

Regie: Hans Schipaanboord

Data: 26 t/m 28 oktober 2017

Locatie: Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4

Aanvang: 20:15 uur

reserveren: info@toneelgroepvoorschoten.nl

 

Wat te doen als de mantelzorg voor je lastige moeder je teveel wordt. als het leven zich dag in dag uit voortsleept. Als de enige spannende gebeurtenis het dagelijkse bezoekje van de ongetrouwde dierenarts die naast je woont is, die zich ogenschijnlijk meer voor de kat interesseert dan voor jou. Dan hoop je! Dan hoop je op liefde en avontuur en als dat niet gebeurt dan forceer je dat. Dan bedenk je een ontsnapping uit die sleur in de vorm van een weekend vrij. Een weekend naar zee. Een weekend met een minnaar. En dan vraag je je familieleden om voor die ene keer de mantelzorg over te nemen. Want van je familie moet je het hebben. Of toch niet?

Haag-DeCockendemoordinhettheater.jpg

Toneelgroep HAAG speelt 'Baantjer: De Cock en de moord in het theater' van Peter Römer

Regie: Remko Haye

Data: 27 t/m 29 oktober 2017

Locatie: Theater de Vaillant, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur (vr, za-avond) & 14:15 uur (zo-middag)

reserveren: www.toneelgroephaag.nl

 

Op 27, 28 en 29 oktober 2017 speelt HAAG de interactieve voorstelling "Baantjer: De Cock en de moord in het theater", geschreven door niemand minder dan Peter Römer! Hiermee hebben ze een primeur, want zij zijn het eerste amateurgezelschap in Nederland dat dit bijzondere toneelstuk op de planken durft te zetten. In deze interactieve voorstelling bent u als publiek getuige van een moord die moet worden opgelost. Uw getuigenis bepaalt het verloop van de voorstelling. Daarmee komen zelfs de spelers er pas TIJDENS de voorstelling achter wie de dader is... Een geweldige uitdaging voor HAAG, waar zij u van harte voor willen uitnodigen

ODIA-Geheugenvanwater.jpg

Toneelvereniging ODIA speelt 'Het geheugen van water' van Shelagh Stephenson

Regie: Marjan Pankow

Data: 9 t/m 12 november 2017

Locatie: Theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur (do, vr, za-avond) & 14:30 uur (zo-middag)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Het geheugen van water drijft op taal. Drie zussen zijn bijeengekomen in het ouderlijk huis, aan de vooravond van hun moeders begrafenis. Marie draagt een geheim met zich mee.

Rond moeders bed bevechten de dochters hun eigen plek in de familieherinneringen. Ze willen gezien worden en erkend om wie ze zijn of denken te zijn maar strijden met verwachtingen en spoken uit het verleden.

Stephenson spint een web van vele lange draden. Geen suggestie blijft zonder toelichting, geen grap zonder uitleg, geen geheim verborgen. Het geheugen van water draait om herkenbaarheid van emoties rondom familiebanden.

Mimicri-DesmeerlapJPEG.jpg

Theatergroep Mimicri  speelt 'De smeerlap' van Pierre Chestnot

Regie: Marja Trumpi

Data: 10 en 11 november 2017

Locatie: Theater de Warenar, Wassenaar

Aanvang: 20:15 uur

reserveren: www.mimicri.nl

 

Frans van der Meulen is een versierder en een leugenaar. Hij manipuleert zijn ex, zijn vrouw en zijn maîtresse. Dat gaat goed, tot de dag dat de vrouwen gaan samenzweren...

Venster-EenzwartePool.jpg

Toneelgroep Venster speelt 'Een zwarte pool' van Karst Woudstra

Regie: Koos Schinkel

Data: 16 t/m 19 november 2017

Locatie: Theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur (do, vr, za-avond) & 14:15 uur (zo-middag)

reserveren: www.hoenu.nl

 

De banken, de stoelen en de lampen in de huiskamer getuigen van een dure designsmaak. Een zwarte Pool speelt in de Amsterdamse grachtengordel. De Berlijnse muur is gevallen. Het Westen is bang voor een niet aflatende stroom van immigranten uit het Oostblok. Een jeugdvriend komt met zijn vrouw op bezoek voor een etentje. De twee echtparen zijn rond de veertig en erg ongelukkig. Er is een jonge Poolse student in huis. Zijn aanwezigheid heeft een merkwaardig dwingend karakter. Een zwarte Pool is een tragi-komedie en gaat over de pijn van het bestaan.

Een zwarte Pool ging in 1992 in Den Haag in première bij het Nationale Toneel. De kop boven de recensie in de Volkskrant was overweldigend. Een zwarte Pool is, het kan niet voorzichtiger worden geformuleerd, het beste nieuwe Nederlandse stuk sinds jaren’, schreef de recensent. Een zwarte Pool is bekroond met de Albert van Dalsumprijs.

Voorburg-PrettigeFeestdagen.jpg

Theatergroep Voorburg speelt 'Prettige feestdagen' van alan Ayckbourn

Regie: Elzo Niemeijer

Data: 17/18/24/26 november, 8/9/10/15/16 december 2017

Locatie: AMCO-Theater, Voorburg

Aanvang: 20:15 uur & 14:15 uur (26-11, 10-12)

reserveren: www.theatergroepvoorburg.nl

 

Kerst: de dagen waarin persoonlijke beperkingen en sociale spanningen overgoten met alcohol als in een snelkookpan worden gaargesmoord.
In het huis van workaholic Robert en zijn naar liefde hunkerende Belinda komt een bont gezelschap samen. De tirannieke oom Harko op zijn hometrainer; de kinderloze dokter Bernard met zijn poppenkast en zijn zuipende vrouw; de onhandige Eddie met zijn hoogzwangere broedmachine; en de eeuwig vrijgezelle frigide zus van de gastvrouw: Maria. Wanneer Maria dit jaar voorzichtig een man meebrengt, de knappe jonge schrijver Paul Matser, wordt de druk gevaarlijk hoog opgevoerd. En dit jaar is het niet alleen de kerstkalkoen die daardoor jammerlijk wordt verminkt. In Prettige Feestdagen komen lachwekkende, verschrikkelijke en vaak herkenbare familieperikelen rond Kerst in razend tempo voorbij vliegen. Waarschijnlijk herkent u in de personages alle opmerkelijke types uit uw eigen familie terug en misschien zelfs wel uzelf…

/assets/img/placeholder-select.nl-NL.svg

Vrij Theater speelt 'Het proces' van Joeri Vos

Regie: Helene Oostdijk

Data: 1/2/8/9/10/15/16/17 december 2017

Locatie: Vrij Theater, Noordwal 484, Den Haag

Aanvang: 20:30 uur  & 14:15 uur (zo-middagen)

reserveren: www.hoenu.nl

 

tKofschip-Petrov.jpg

Theatergroep 't Kofschip speelt 'Petrov' van Erik Jobben

Regie: Egon van Enk

Data: 8, 9, 10, 15, 16 en 17 december 2017

Locatie: Theater de Kunsthut, Binckhorstlaan 135, Den Haag

Aanvang: 20:15 uur (vr, za-avonden) & 14:15 uur (zo-middagen)

reserveren: www.hoenu.nl

 

Deze tragikomedie is ooit geschreven voor cabaretgroep Niet Schieten en is in 1999/2000 alleen door hen uitgevoerd. Petrov, de lelijkste man van Rusland, hangt dagelijks rond op het station van Tsaartsaarderin om de treinen uit te zwaaien. Niemand zwaait ooit terug. Tot december 1927, de aanloop naar kerst. Een jonge vrouw lijkt vanuit de trein naar hem te wuiven. Hij wordt hopeloos verliefd en besluit op zoek te gaan naar zijn grote liefde Kalinka. Dit wordt een anderhalf uur durende reis vol bizarre ontmoetingen die zijn climax bereikt in een verrassend slot. 't Kofschip herleeft oude tijden met een krankzinnige voorstelling: totaaltheater met zang van het Rijswijks strijdkoor ondersteund door live muziek. Het intieme Theater de Kunsthut wordt op een bijzondere manier gebruikt door de vaste spelersgroep van 't Kofschip, bijgestaan door twee gastspelers.

Voorburg-Vreemdstel.jpg

Theatergroep Voorburg speelt 'Een vreemd stel' van Neil Simon

Regie: Ruud Klootwijk

Data: 16/17 februari, 10/11/16/18/24 maart 2018

Locatie: AMCO-Theater, Voorburg

Aanvang: 20:15 uur & 14:15 uur (11/18-03)

reserveren: www.theatergroepvoorburg.nl

 

Sinds haar recente scheiding woont tv-verslaggeefster Suzanne alleen in haar appartement, waar ze de boel naar hartenlust laat verslonzen.
Als de echtgenoot van haar vriendin Floortje een streep onder hun huwelijk zet, nodigt Suzanne haar uit om bij haar in te trekken. Maar terwijl Suus een relaxte, nonchalante sloddervos is, is Floor daarentegen een neurotische, hypochondrische, van orde en netheid bezeten pietlut. De twee tegenpolen vormen een onwaarschijnlijk stel, waarbinnen de spanningen vaak hoog oplopen en een escalatie onvermijdelijk is.
Een heerlijke komedie van Neil Simon, in een regie van Ruud Klootwijk.